• Vårt mål: Bästa färdigbyggda* stationära speldatorn under 10000, 15000 & 20000 kr
  • Konfigurera med bra tillval
  • 3 års garanti

Stationär gaming-dator för krävande PC-spel!

Aguma Speldator Logo

Bästa färdigbyggda speldatorn under t.ex. 10000 kr?

Gaming-PC/Stationär dator

9 990:-

Läs mer/köp datorn

Riktigt bra PC till riktigt bra pris, året runt!

Klicka på länken eller bilden ovan för att se innehållet i/köpa vår prisvärda stationära gamingdator! Det enkla valet! Med grundkonfigurationen av vår standard-modell får du en riktigt bra speldator till ett riktigt bra pris. Har du högre krav på prestanda och/eller lagringsutrymme ska du kika närmare på våra tillval som t.ex. snabbare processor, mer internminne (RAM) och extra/större SSD. För dig som bara nöjer dig med det allra bästa föreslår vi att du tar en titt på våra övriga modeller som t.ex. "Extreme Edition". Vårt mål på Aguma är att du alltid ska få marknadens bästa färdigbyggda* gaming-PC under 10000, 15000 och 20000 kr men tack vare våra tillval och övriga konfigurationer så har vi förmodligen detta i alla prisklasser från 9000 till ca 35000 kr!

Varför är 10000 kr en bra prisklass för en stationär gamingdator?

I denna prisklass får du både mycket prestanda för pengarna och tillräckligt med kraft för att kunna köra de senaste och mest krävande spelen på höga grafikinställningar och med bra flyt. Dessutom har vi möjlighet att ta hänsyn till faktorer som stabilitet, byggkvalitet, ljudnivå, kylning, strömförbrukning, utseende och funktioner/anslutningar när vi väljer komponenter. 10000 kr är även en summa som relativt många har råd med eller tycker är rimligt att lägga på en speldator. Även om fokus ligger på gaming så får du även en dator som passar bra för många andra typer av applikationer. Inget tillval måste väljas. Dessa erbjuder vi efter önskemål från kunder.

För att göra valet enklare för dig som har mycket höga krav på prestanda har vi tagit fram konfigurationer i prisklasserna 15 000 och 20 000 kr. Här är prisvärdheten fortfarande mycket hög och prisnivån 20000 kr är tillräcklig för att kunna erbjuda dig bland det bästa på marknaden för datorspelande.

Varför köpa stationär speldator istället för bärbar?

Det finns faktiskt många bra anledningar till att köpa en ny gaming-desktop-PC istället för en laptop. Så länge du inte har några planer på att ofta flytta runt den så är en skrivbordsdator det bästa köpet. Men även om du har planer på att flytta runt datorn så kan det vara en god idé att skaffa både en bra stationär gamingdator och en bärbar standarddator (istället för "bara" en kraftfull gaminglaptop) förutsatt att du inte behöver använda sistnämnda för att kunna spela krävande spel på många olika platser. Kostnaden behöver nämligen inte bli speciellt mycket högre eftersom du får betala mer för en bärbar speldator som presterar på samma nivå som en stationär. Dessutom är bärbara standarddatorer oftast inte lika otympliga som gaminglaptops och de brukar även ha längre batteritid och lägre strömförbrukning.

Hur som helst, åter till fördelarna med skrivbordsdatorer. Inte bara får du bästa möjliga prestanda för pengarna och fler anslutningar, en gaming-desktop-PC kan du även uppgradera/byta ut delar på i större utsträckning (alla är utbytbara på vår modell). Det finns heller ingen risk att du tappar en sådan typ av dator i marken eller råkar glömma den någonstans. Dessutom är livslängden generellt bättre och ljudnivån lägre vid hög belastning. Är det inte även lite häftigare att ha en stationär gamingdator?

Varför köpa specialbyggd dator istället för märkesdator?

Att du får bättre prestanda för pengarna är inte den enda fördelen med våra specialbyggda speldatorer. När en ny datorkomponent (t.ex. grafikkort eller processor) släpps på marknaden kan vi på Aguma oftast erbjuda dig denna direkt, antingen som tillval eller i modellens standardkonfiguration. För märkesdatorer (Acer, Asus, HP, Lenovo m.fl.) tar det i många fall väldigt lång tid eftersom de redan har hunnit bygga en massa datorer som de måste sälja slut på först. En annan fördel med våra specialbyggda gaming-PC:s är att de kan konfigureras direkt vid köp så att de bättre passar dina behov/önskemål. Detta är sällan möjligt med märkesdatorer (om köpet görs direkt på tillverkarens hemsida kan det ibland gå, men det blir ofta väldigt dyrt/ej prisvärt).

Våra specialbyggda gamingdatorer kan du enkelt uppgradera/byta ut delar på i framtiden och kompatibiliteten med andra komponenter är mycket hög. Märkesdatorer är ofta konstruerade på ett sätt som ska göra de svåra/olämpliga att modifiera, både vad gäller hårdvaran och mjukvaran (BIOS, Windows). Komponenterna har i många fall designats för att bara passa varandra och inte några andra. Expansions-, bytes och uppgraderingsmöjligheterna är därför ofta mycket begränsade. Det är dessutom inte ovanligt (särskilt bland billiga modeller) att kylningen är dålig (vilket kan försämra prestanda, livslängd och stabilitet) och/eller att ljudnivån är hög. Garantitiden kan även vara kort (ibland bara 1 år även om lagstiftningen i princip ger dig 2 år). Support/service kan i många fall ta lång tid då komponenterna är specialbyggda. Fel som uppstår efter garantitiden kan bli svåra/kostsamma/tidskrävande att lösa. 

*I vissa fall levereras grafikkortet separat och monteras enkelt på egen hand. Läs mer under "försäljningsvillkor".