• Vårt mål: Bästa färdigbyggda* stationära gamingdatorn under 10000, 15000 & 20000 kr
  • Konfigurera med bra tillval
  • 3 års garanti

Stationär gaming-dator för krävande PC-spel!

Aguma Speldator Logo

Bästa färdigbyggda* speldatorn under 10000 kr?

Bra gaming-dator/PC - Stationär

9 990:-

Läs mer/köp datorn

Nu inne på fjärde året för vår populära gaming-PC!

Klicka på länken eller bilden ovan för att läsa mer om/köpa vår prisvärda speldator! Det enkla valet! Med grundkonfigurationen får du en riktigt bra gamingdator till ett riktigt bra pris men vill du ha en ännu snabbare/mer utrustad dator ska du kika närmare på våra tillval som t.ex. bättre processor, kraftfullare grafikkort, mer internminne (RAM) och extra/större SSD samt våra övriga modeller ("Pro Edition" & "Extreme Edition"). Vårt mål på Aguma är att du alltid ska få bästa färdigbyggda* gaming-PC under 10000, 15000 och 20000 kr!

Varför är 10000 kr en bra prisklass för en stationär gamingdator?

För 10000 kr får du både mycket (kanske bästa) prestanda för pengarna och tillräckligt med kraft för att kunna köra de senaste och mest krävande spelen med bra flyt. Dessutom har vi möjlighet att ta hänsyn till faktorer som stabilitet, byggkvalitet, ljudnivå, kylning, strömförbrukning, utseende och funktioner/anslutningar när vi väljer komponenter. Även om fokus ligger på spelande så får du även en dator som passar bra för många andra typer av applikationer. Endast tillvalet "operativsystem" (Windows) behöver väljas. Efter önskemål från kunder erbjuder vi även ytterligare ett antal tillval.

Varför köpa stationär speldator istället för bärbar?

Det finns faktiskt många bra anledningar till att köpa en ny gaming-desktop-PC istället för en gaminglaptop. Så länge du inte har några planer på att ofta flytta runt den så är en skrivbordsdator det bästa gamingdator-köpet. Men även om du har planer på att flytta runt datorn så kan det vara en god idé att skaffa både en bra stationär speldator och en bärbar standarddator (istället för "bara" en kraftfull gaminglaptop) förutsatt att du inte behöver använda sistnämnda för att kunna spela krävande spel när du inte är hemma. Kostnaden behöver nämligen inte bli speciellt mycket högre eftersom du får betala mer för en bärbar gamingdator som presterar på samma nivå som en stationär. Dessutom är vanliga standard-laptops oftast inte lika otympliga som bärbara speldatorer och de brukar även ha längre batteritid.

Hur som helst, åter till fördelarna med skrivbordsdatorer. Inte bara får du bästa möjliga prestanda för pengarna och fler anslutningar, en gaming-desktop-PC kan du även uppgradera/byta ut delar på i större utsträckning (alla är utbytbara på vår modell). Det finns heller ingen risk att du tappar en sådan typ av dator i marken eller råkar glömma den någonstans. Dessutom är livslängden generellt bättre och ljudnivån lägre vid hög belastning. Är det inte även lite häftigare att ha en stationär gamingdator?

*Färdigbyggd vid avhämtning. Ska datorn skickas monteras grafikkortet enkelt på egen hand. Läs mer om leverans under "försäljningsvillkor".